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Registros recuperados : 9 | |
1. | | ARAÚJO, M. R. de; LEMOS, W. de P.; ARAÚJO, S. C. A.; SILVA, L. C. da; SALIBA, I. L. S.; OLIVEIRA, T. A. de. Parasitóides de moscas-das-frutas (Dip., Tephritidae) em diferentes sistemas de cultivo de acerola no município de Tomé-Açú, Pará. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 13., 2013, Bonito, MS. Faça bonito: use controle biológico: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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2. | | ARAUJO, S. C. A.; LEMOS, W. de P.; MORAIS, V. de P. S. de. Avanços no conhecimento da diversidade de mosca-das-frutas (Diptera: Tephritidae) no município de Belém, PA. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 15., 2011, Belém, PA. A ciência de fazer ciência: anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2011. 1 CD-ROM. PIBIC-2011. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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4. | | LEMOS, W. P.; SILVA, R. A. da; ARAÚJO, S. C. A.; OLIVEIRA, E. L. A.; SILVA, W. R. da. First record of Anastrepha serpentina (Wiedemann) (Diptera: Tephritidae) in citrus in Brazil. Neotropical Entomology, Londrina, v. 40, n. 6, p. 706-707, nov./dez. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental. |
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5. | | LEMOS, W. de P.; ARAÚJO, S. C. A.; SILVA, R. A. da; SILVA, W. R. da. Parasitóides de Anastrepha obliqua (Macquart) (Dip., Tephritidae) em pitangueira no Município de Belém, Pará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 23., 2010, Natal. Anais... Natal: Sociedade Brasileira de Entomologia, 2010. Resumo simples. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental. |
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6. | | ARAÚJO, S. C. A.; LEMOS, W. de P.; SANTOS, E. P. dos. Fruteiras hospedeiras de moscas-das-frutas (Diptera: Tephritidae) no município de Capitão Poço, Pará. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA, 14., 2010, Belém, PA. Bolsista de iniciação científica: um aporte ao desenvolvimento da pesquisa agropecuária: anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2010. 1 CD-ROM. PIBIC 2010. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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9. | | OLIVEIRA, E. L. A.; LEMOS, W. de P.; ARAÚJO, S. C. A. Ocorrência de Richardiidae (Diptera) em frutos de Inajá Maximiliana Maripa (Aublet) Drude coletados em feiras livres de Belém. In: SEMINÁRIO CIENTÍFICO DA UFRA, 7.; SEMINÁRIO [DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA] DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 13.; SEMINÁRIO DE PESQUISA DA UFRA, 1., 2009, Belém, PA. Pesquisa e desenvolvimento tecnológico na formação do jovem cientista: anais. Belém, PA: UFRA: Embrapa Amazônia Oriental, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 9 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
03/02/2014 |
Data da última atualização: |
03/02/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BOTELHO, F. M.; CORRÊA, P. C.; MARTINS, M. A.; CAMPOS, S. de C.; OLIVEIRA, G. H. H. de. |
Afiliação: |
Fernando Mendes Botelho, UFMT; Paulo Cesar Corrêa, UFV; Márcio Arêdes Martins, UFV; SILVIA DE CARVALHO CAMPOS BOTELHO, CPAMT; Gabriel Henrique Horta de Oliveira, IFB. |
Título: |
Effects of the mechanical damage on the water absorption process by corn kernel |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science Technology, Campinas, v. 33, n. 2, p. 282-288, Jun. 2013 |
Volume: |
33 |
Páginas: |
282-288 |
ISSN: |
0101-2061 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612013005000037 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this study was to investigate and model the water absorption process by corn kernels with different levels of mechanical damage Corn kernels of AG 1510 variety with moisture content of 14.2 (% d.b.) were used. Different mechanical damage levels were indirectly evaluated by electrical conductivity measurements. The absorption process was based on the industrial corn wet milling process, in which the product was soaked with a 0.2% sulfur dioxide (SO2) solution and 0.55% lactic acid (C3H6O3) in distilled water, under controlled temperatures of 40, 50, 60, and 70 °C and different mechanical damage levels. The Peleg model was used for the analysis and modeling of water absorption process. The conclusion is that the structural changes caused by the mechanical damage to the corn kernels influenced the initial rates of water absorption, which were higher for the most damaged kernels, and they also changed the equilibrium moisture contents of the kernels. The Peleg model was well adjusted to the experimental data presenting satisfactory values for the analyzed statistic parameters for all temperatures regardless of the damage level of the corn kernels. |
Palavras-Chave: |
Peleg’s Equation; Steeping; Wet Milling Process. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/96302/1/cpamt-botelho-0101-2061-2013.pdf
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Marc: |
LEADER 01945naa a2200253 a 4500 001 1978377 005 2014-02-03 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0101-2061 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612013005000037$2DOI 100 1 $aBOTELHO, F. M. 245 $aEffects of the mechanical damage on the water absorption process by corn kernel$h[electronic resource] 260 $c2013 300 $a282-288 33 490 $v33 520 $aThe purpose of this study was to investigate and model the water absorption process by corn kernels with different levels of mechanical damage Corn kernels of AG 1510 variety with moisture content of 14.2 (% d.b.) were used. Different mechanical damage levels were indirectly evaluated by electrical conductivity measurements. The absorption process was based on the industrial corn wet milling process, in which the product was soaked with a 0.2% sulfur dioxide (SO2) solution and 0.55% lactic acid (C3H6O3) in distilled water, under controlled temperatures of 40, 50, 60, and 70 °C and different mechanical damage levels. The Peleg model was used for the analysis and modeling of water absorption process. The conclusion is that the structural changes caused by the mechanical damage to the corn kernels influenced the initial rates of water absorption, which were higher for the most damaged kernels, and they also changed the equilibrium moisture contents of the kernels. The Peleg model was well adjusted to the experimental data presenting satisfactory values for the analyzed statistic parameters for all temperatures regardless of the damage level of the corn kernels. 653 $aPeleg’s Equation 653 $aSteeping 653 $aWet Milling Process 700 1 $aCORRÊA, P. C. 700 1 $aMARTINS, M. A. 700 1 $aCAMPOS, S. de C. 700 1 $aOLIVEIRA, G. H. H. de 773 $tFood Science Technology, Campinas$gv. 33, n. 2, p. 282-288, Jun. 2013
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Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
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